Champange.
Champagnes biologiques
Colette BONNET
Der er 4
Champanger. Årgang 11 + 13 + 16 + 17.
Årgang 11.
SMAGNING
- Ideel
serveringstemperatur: 10-12°C
SMAGSRÅD
Agerhøne,
sauteret kalvekød, ostesufflé, royal creme.
Fad med
kogte oste: Comté, Beaufort og Abondance.
Rømørejer og
salturt – bakskuld med grønt havtorn, blåbær, hindbær.
MAD OG VIN
MONTERING
N°2011
EKSTRA -
BRUTTO
- Farve:
smuk gylden farve.
Boblerne er
fine og sarte, et tegn på en vis modenhed.
- Næse: det
afslører aromaer af ungdom og en perfekt kombination af
to
druesorter. Så opfatter vi blomsternoter, dufte af kamille, en sød frugtighed
og en smuk aromatisk kompleksitet. Med tiden går vi
mod noter af
vanilje, ristet brød, mandler, friske dadler og
ristede
hasselnødder.
- Smag:
kraftfuld, grådig og med en smuk amplitude med meget
af harmoni.
Du kan finde mirabelle blommer, blommer, blommer og et par stykker
noter af
kirsebær og kirsebær. Nogle noter af bergamot, limeblomst, tjørn. Munden er rig
og delikat. Brusen dækker ganen fint med en vis sødme i afslutningen.
Årgang 13.
- Côte des Bar, South Champagne
TERROIR
- 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay
- Høst 2013
MONTAGE
- Manuel
høst
Muster
betroet Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51),
(certificeret
(Ecocert) og Iso-standarder (9001, 22.000, 14.001), der skal vinificeres der.
- Alkohol:
12°
- Dosering:
3 g/l
- Dato for
digorgering: juni 2020
VINIFIKATION
SMAGNING
- Ideel
serveringstemperatur: 10-12°C
SMAGSRÅD
Vagtler med
vindruer, kylling med fløde, tarte tatin, clafoutis, pærecharlotte.
Kyllingegrøn
karry med små porrer. Pighvar – brunt smør – blomkål og sprødt
MAD OG VIN
MONTERING
N°2013
EKSTRA -
BRUTTO
- Farve:
farven er lys gul med nogle sølv highlights. Det
fine bobler
danner smukke strenge.
- Næse: den
præsenterer visse blomsterkarakterer med nogle diskrete noter af
mentol,
kaprifolier, kamille, verbena og tørrede blomster. Vi
registrerer
også aromaer af citrusfrugter, citron, grapefrugt og
Mandarinen.
- Mund:
generøs, rig og overdådig.
Frugtagtige
noter af citrus og kumkat bringer elegance og
udholdenhed.
Mundens ende
på stenfrugter, mirabelleblomme, blommeblomme og
Blomme
Årgang 16.
TERROIR
- Côte des Bar, South Champagne
MONTAGE
- Pinot noir 94% Chardonnay 6%
- Høst 2016
VINIFIKATION
- Manuel
høst
Muster
betroet Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51),
(certificeret
(Ecocert) og Iso-standarder (9001, 22.000, 14.001), der skal vinificeres der.
- Alkohol:
12°
- Dato for
digorgering: februar 2021
SMAGNING
- Farve: lyst
og ret tæt aspekt af dyb strågul farve med refleksioner
lysegul dybt
i glasset
- Næse: den
første næse er frugtig og koncentreret, der minder om noter af abrikos,
Mirabelle blommer,
kvæde,
ristet ananas. Beluftningen af champagnen bidrager til fornøjelsen af
tonerne af pomelo,
mandler,
fersken, grillede hasselnødder, kiks, med accenter af honning
begyndende.
- Mund:
kontakten i munden er rig og frisk, med en cremet opbrusning. det
champagne
udvikler en frugtig, lækker og sprød substans, understreget af en rimelig syre
stram, med
citron- og pomelo toner. Midten af munden er orkestreret af en
overvejende
ler-marly mineralitet, der giver frugtagtig volumen, tyggelighed,
saltholdighed
og taktil skæl i ganen.
Det hele
harmonerer mellem levende friskhed og frugtagtig delikatesse, hvortil
en rig og
nuanceret aromatisk afkast tilføjes af noter af urteinfusioner
vild,
jasmin, pistacie.
SMAGSRÅD
- Ideel
serveringstemperatur: 9°C
MAD OG VIN
Torskefilet
på linsebund – paté en croute – foie gras – kvasi kalvekød – mus
lam – sødt
brød – andebryst i skiver – Epoisse – livarot – picodon – creme af
chaource –
brunoise af gul fersken – sneppe eller krikand – sprødt tang
Årgang 17.
Blancs de
blanc Vintage 2017 Extra Brut
Terroir
Côte des Bar, South Champagne
montage
56%
Chardonnay og 44% Pinot Blanc
Årgang 2017
Vinfremstilling
Manuel høst
Skal
overlades til Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51), (certificeret
(Ecocert) og Iso Standards (9001, 22.000, 14.001) for at blive vinificeret der.
Alkohol:
12,2°
Dosering:
4g/l
Disgorgement
dato: februar 2021
Smagning
Farve:
gylden farve markeret af grønne refleksioner af bemærkelsesværdig glans.
Næse: aroma
af frisk brød og blødt smør efterfulgt af blomsternoter af tjørn og akacie.
Afsluttende på friskheden af en citronskal ledsaget af et strejf af
mineralitet.
Smag:
angrebet er rigeligt, generøst, specifikt for Pinot Blanc. Smagningen
fortsætter mod en mere delikat, blomstret profil suppleret med subtile
citrussmag bragt af Chardonnay. Syrlig og saltholdig finish, som bringer al
glathed til denne Blanc de Blancs med kraften i fremstillingen.
Smagsråd
Ideel
serveringstemperatur: 10-12°C
Mad / vin
parringer
Ovnstegt
hummer med saltet smør. Havbrasen på grillen.
Frisk
tagliatelle med fisk og skaldyr
Generelt.
Tomater i
alle afskygninger.
Tre temaer
til hver ret. Eks. Skovbund – grannåle – sort bær eller havluft – strand –
havsalt eller sommerhave – kirsebær – duft af hyld
Prisforslag 699
kr. per kuvert
Start kl.
18.00
Indhold.
Fortælling
på engelsk, smag på champangen og maden, spørgsmål mm.