Champange

Champange.

 

Champagnes biologiques

Colette BONNET

 

Der er 4 Champanger. Årgang 11 + 13 + 16 + 17.

 

Årgang 11.

 SMAGNING

- Ideel serveringstemperatur: 10-12°C

SMAGSRÅD

Agerhøne, sauteret kalvekød, ostesufflé, royal creme.

Fad med kogte oste: Comté, Beaufort og Abondance.

Rømørejer og salturt – bakskuld med grønt havtorn, blåbær, hindbær.

MAD OG VIN

MONTERING N°2011

EKSTRA - BRUTTO

- Farve: smuk gylden farve.

Boblerne er fine og sarte, et tegn på en vis modenhed.

- Næse: det afslører aromaer af ungdom og en perfekt kombination af

to druesorter. Så opfatter vi blomsternoter, dufte af kamille, en sød frugtighed og en smuk aromatisk kompleksitet. Med tiden går vi

mod noter af vanilje, ristet brød, mandler, friske dadler og

ristede hasselnødder.

- Smag: kraftfuld, grådig og med en smuk amplitude med meget

af harmoni. Du kan finde mirabelle blommer, blommer, blommer og et par stykker

noter af kirsebær og kirsebær. Nogle noter af bergamot, limeblomst, tjørn. Munden er rig og delikat. Brusen dækker ganen fint med en vis sødme i afslutningen.

Årgang 13.

- Côte des Bar, South Champagne

TERROIR

- 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay

- Høst 2013

MONTAGE

- Manuel høst

Muster betroet Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51),

(certificeret (Ecocert) og Iso-standarder (9001, 22.000, 14.001), der skal vinificeres der.

- Alkohol: 12°

- Dosering: 3 g/l

- Dato for digorgering: juni 2020

VINIFIKATION

SMAGNING

- Ideel serveringstemperatur: 10-12°C

SMAGSRÅD

Vagtler med vindruer, kylling med fløde, tarte tatin, clafoutis, pærecharlotte.

Kyllingegrøn karry med små porrer. Pighvar – brunt smør – blomkål og sprødt

MAD OG VIN

MONTERING N°2013

EKSTRA - BRUTTO

- Farve: farven er lys gul med nogle sølv highlights. Det

fine bobler danner smukke strenge.

- Næse: den præsenterer visse blomsterkarakterer med nogle diskrete noter af

mentol, kaprifolier, kamille, verbena og tørrede blomster. Vi

registrerer også aromaer af citrusfrugter, citron, grapefrugt og

Mandarinen.

- Mund: generøs, rig og overdådig.

Frugtagtige noter af citrus og kumkat bringer elegance og

udholdenhed.

Mundens ende på stenfrugter, mirabelleblomme, blommeblomme og

Blomme

 

Årgang 16.

TERROIR

- Côte des Bar, South Champagne

 

MONTAGE

- Pinot noir 94% Chardonnay 6%

- Høst 2016

 

VINIFIKATION

- Manuel høst

Muster betroet Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51),

(certificeret (Ecocert) og Iso-standarder (9001, 22.000, 14.001), der skal vinificeres der.

- Alkohol: 12°

- Dato for digorgering: februar 2021

SMAGNING

- Farve: lyst og ret tæt aspekt af dyb strågul farve med refleksioner

lysegul dybt i glasset

- Næse: den første næse er frugtig og koncentreret, der minder om noter af abrikos, Mirabelle blommer,

kvæde, ristet ananas. Beluftningen af ​​champagnen bidrager til fornøjelsen af ​​tonerne af pomelo,

mandler, fersken, grillede hasselnødder, kiks, med accenter af honning

begyndende.

- Mund: kontakten i munden er rig og frisk, med en cremet opbrusning. det

champagne udvikler en frugtig, lækker og sprød substans, understreget af en rimelig syre

stram, med citron- og pomelo toner. Midten af ​​munden er orkestreret af en

overvejende ler-marly mineralitet, der giver frugtagtig volumen, tyggelighed,

saltholdighed og taktil skæl i ganen.

Det hele harmonerer mellem levende friskhed og frugtagtig delikatesse, hvortil

en rig og nuanceret aromatisk afkast tilføjes af noter af urteinfusioner

vild, jasmin, pistacie.

 

SMAGSRÅD

- Ideel serveringstemperatur: 9°C

MAD OG VIN

Torskefilet på linsebund – paté en croute – foie gras – kvasi kalvekød – mus

lam – sødt brød – andebryst i skiver – Epoisse – livarot – picodon – creme af

chaource – brunoise af gul fersken – sneppe eller krikand – sprødt tang

 

 

Årgang 17.

Blancs de blanc Vintage 2017 Extra Brut

 

Terroir

 

Côte des Bar, South Champagne

 

montage

 

56% Chardonnay og 44% Pinot Blanc

Årgang 2017

 

Vinfremstilling

 

Manuel høst

Skal overlades til Centre Vinicole de la Champagne i Chouilly (51), (certificeret (Ecocert) og Iso Standards (9001, 22.000, 14.001) for at blive vinificeret der.

Alkohol: 12,2°

Dosering: 4g/l

Disgorgement dato: februar 2021

 

Smagning

 

Farve: gylden farve markeret af grønne refleksioner af bemærkelsesværdig glans.

Næse: aroma af frisk brød og blødt smør efterfulgt af blomsternoter af tjørn og akacie. Afsluttende på friskheden af ​​en citronskal ledsaget af et strejf af mineralitet.

Smag: angrebet er rigeligt, generøst, specifikt for Pinot Blanc. Smagningen fortsætter mod en mere delikat, blomstret profil suppleret med subtile citrussmag bragt af Chardonnay. Syrlig og saltholdig finish, som bringer al glathed til denne Blanc de Blancs med kraften i fremstillingen.

 

Smagsråd

 

Ideel serveringstemperatur: 10-12°C

 

Mad / vin parringer

 

Ovnstegt hummer med saltet smør. Havbrasen på grillen.

Frisk tagliatelle med fisk og skaldyr

 

Generelt.

Tomater i alle afskygninger.

 

Tre temaer til hver ret. Eks. Skovbund – grannåle – sort bær eller havluft – strand – havsalt eller sommerhave – kirsebær – duft af hyld

 

Prisforslag 699 kr. per kuvert

Start kl. 18.00

Indhold.

Fortælling på engelsk, smag på champangen og maden, spørgsmål mm.

 

 
Rokuku! Rømø Kunst og Kulturforening! Her vil foreningens aktiviteter blive præsenteret! En hjemmeside der skal fortælle foreningens historie! Hvis der ikke sker noget på hjemmesiden, sker der ikke noget i foreningen!
Vil du være medlem af foreningen er det muligt. Det koster 150 kr. om året. Du skriver en mail til mail@rokuku.dk, så vil svaret komme hurtigt. Udmeldelse kan ske når medlemmet ønsker det. Der returneres ikke kontingent. Læs mere her
Rømø kunst & kultur forening
Klitvej 9
DK-6792 Rømø
Skriv til os